Strona główna » Weekendowe przyjęcie w ogrodzie – od czego zacząć?

Weekendowe przyjęcie w ogrodzie – od czego zacząć?

przez Redakcja
Weekendowe przyjęcie w ogrodzie

Późna wiosna, lato oraz ciepłe, jesienne dni to idealna okazja do tego, aby spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Jeśli w dodatku posiada się dom z ogrodem, warto wykorzystywać taką przestrzeń do organizacji przyjęć (świetnym pomysłem jest na przykład piknik albo grill). Takim wydarzeniom sprzyjają zwłaszcza weekendy, kiedy to możemy odpocząć od pracy, zregenerować siły po ciężkim tygodniu i zrelaksować się w gronie najbliższych i rodziny. Już teraz sprawdź, jak zorganizować przyjęcie w ogrodzie, które na długo zapadnie w pamięci wszystkich zaproszonych gości.

Grill w ogrodzie – sprawdzony sposób na spędzenie czasu w gronie najbliższych

Grill w ogrodzie to prawdziwy strzał w dziesiątkę, szczególnie jeśli sprzyjają ku temu warunki atmosferyczne. Punktem wyjścia do jego zorganizowania jest zaopatrzenie się w wysokiej jakości urządzenie, które pozwoli przygotować smakowity posiłek dla wszystkich uczestników przyjęcia. Jeśli Twoją pasją jest grillowanie i lubisz w taki właśnie sposób realizować swoje kulinarne pomysły, musisz zainwestować w niezawodny sprzęt. Kupując profesjonalne grille ogrodowe, zyskujesz gwarancję, że każde przyjęcie na łonie natury, które będzie miało miejsce w Twoim ogrodzie, zapisze się w pamięci gości. Odpowie za to nie tylko miła atmosfera, ale również pyszne posiłki, które przygotujesz dla nich na swoim grillu.

Jakie przekąski przygotować na grilla w ogrodzie?

Planujesz grill party, jednak nie wiesz, jakie smakołyki przygotować? Masz szerokie pole do popisu, ponieważ wybór jest ogromny. Dania, które możesz przyrządzić to zarówno propozycje dla typowych mięsożerców, jak i wegan oraz wegetarian – wszystko zależy od tego, na jakie składniki postawisz. Bez dwóch zdań sprawdzą się oczywiście różnego typu mięsa: skrzydełka lub udka z kurczaka, boczek, karkówka, żeberka oraz tradycyjne kiełbaski. Świetnie smakują także grillowane sery (camembert, oscypek, feta lub mozzarella) oraz niektóre warzywa (cukinia, kalafior, papryka, cebula, bakłażan, pomidory, kapusta, szparagi oraz ziemniaki) i grzyby (na przykład pieczarki).

Wszystkie te produkty można piec solo, jak i łączyć ze sobą, tworząc różnorodne szaszłyki. Zawsze trzeba jednak pamiętać, aby podkreślić smak dań z grilla za pomocą aromatycznych przypraw różnego typu. Na każdym grillu powinny pojawić się także różne przystawki i przekąski oraz dodatki w postaci lekkich, wielowarzywnych sałatek oraz sosów. W upalne dni egzamin zda również domowej roboty lemoniada przygotowana z wody mineralnej, cytrusów oraz świeżych listków mięty.

Grill w ogrodzie – zaaranżuj wyjątkową przestrzeń na tarasie lub w altanie

Oprócz niezawodnego grilla i pysznego jedzenia na weekendowym przyjęciu w ogrodzie bardzo ważne jest przygotowanie zacienionego miejsca, w którym odbędzie się to wydarzenie. Najlepiej w takiej roli sprawdzi się przydomowy taras z rozsuwaną markizą albo altana. Warto zadbać o komfort wszystkich gości i ustawić na danej przestrzeni odpowiednią ilości mebli ogrodowych, a więc stołów, krzeseł, czy leżaków – każdy musi mieć gdzie usiąść. W tle puść jeszcze waszą ulubioną muzykę, a dobra zabawa będzie gwarantowana.

źródło zdjęć: freepik.com

Zobacz także

Napisz swój komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z polityką prywatności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Akceptuję Więcej